Akran Zorbalığıyla Mücadelede Öğrenci Seminerleriyle Bilgi ve Farkındalık Kazandırıyoruz

06.04.2022 251

Akran zorbalığı çoğu kültürde var olan oldukça yaygın ve önemli bir problemdir. Çok sayıda araştırma, akran zorbalığının hem zorbalık yapan hem de zorbalığa maruz kalan çocuklar için önemli psikolojik, sosyal ve fiziksel sonuçlarının olduğunu göstermektedir. Zorbalık olaylarına karışan çocukların. diğer çocuklarla karşılaştırıldığında, benlik saygılarının daha düşük, depresyon ve kaygı düzeylerinin daha yüksek olduğu, daha yalnız oldukları, okulu sevmedikleri, daha sık devamsızlık yaptıkları, arkadaşlarıyla ilişkilerinin daha kopuk olduğu bilinmektedir. Zorbalık daha şiddetli ve uzun süreli yaşandığında ve sosyal destek yetersiz olduğunda sonuçlarının çok daha ciddi olabildiği, ayrıca bu dönemde yaşanan zorbalık olaylarının olumsuz etkilerinin yaşamın ilerili dönemlerinde de devam ettiği görülmektedir.

Okulumuzda Nisan ayı "Akran Zorbalığıyla Mücadele" ayı ilan edilmiştir. Okulumuz Rehberlik Servisi Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenleri Zeynep Ayhan, Emrah Köroğlu ve Pınar Özdemir  tarafından öğrencilerimize bilgi verme, farkındalık yaratma ve mücadele etme yöntemlerini öğretme amacıyla "Akran Zorbalığıyla Mücadele" konulu seminerler düzenlenmiştir.

06-04-202206-04-2022