23.12.2022 146

Okulumuzda velilerimize yönelik yürütülen "Veli Akademisi" projesi kapsamında 21.12.2022 tarihinde, "Veli Akademisi Eğitimleri: Çocuklarda Görülen Psikolojik Sorunlar ve İstenmeyen Davranışlar" eğitimi gerçekleştirilmiştir.

23-12-2022

VELİ AKADEMİSİ HAKKINDA

Candan Merzeci Ortaokulu Veli Akademisi eğitimleri;okul-veli arasında iletişim ve iş birliğini güçlendirmek, çocuğun eğitim ve gelişim süreçleriyle ilgili olarak velileri bilgilendirmek, sorumluluğunun bilincinde bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Candan Merzeci Ortaokulu'nda  öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik hazırlanıp uygulanan okul merkezli veli eğitim projesidir.

TEMEL AMAÇ VE HEDEFLER

1. Okul-veli / okul-veli-öğrenci / anne-baba-çocuk / arasında iletişim ve iş birliğinin güçlendirilmesi.

2. Çocuğun eğitim-öğretim ve gelişim süreçleriyle ilgili olarak velilerin bilgilendirilmesi.

3. Anne-babaların çocuklarını her yaş dönemde ve her yönüyle tanıyabilmelerine katkı sağlanması.

4. Örnek anne-baba kavramının somut hale getirilmesi.

5. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın toplumsal değerlere, yasalara, insana, insanlığa, çevreye saygılı, görev ve sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmeleri için ailelerin bilinçlendirilmesi.

6. Anne-baba ve çocuk arasında karşılaşılan sorunlar, yaşanan çatışmalar ve bunların çözümleri konusunda velilerin bilgilendirilmesi.

7. Okullarda yaşanan disiplin olaylarının ve istenmeyen davranışların en aza indirgenmesi.

8. Öğrencinin okul ve sosyal hayat başarılarının artırılmasına katkı sağlanması.

Eğitimler

1.        Veli Akademisi Eğitimlerinin Tanıtılması